ua en ru

ВГСУ підвищив прозорість процедури банкрутства, - експерт

Процедура банкрутства стане більш прозорою, особливо в тій частині, що стосується продажу майна боржника, оскільки інформація про продаж майна боржника стане публічною і доступною для будь-кого. Таку думку висловив представник адвокатської фірми "Ільяшев і Партнери" Вадим Кизленко, коментуючи створення Вищим господарським судом України вільного доступу до офіційної інформації про справи про банкрутство.

"Подібна новела повинна попередити випадки затягування процедури банкрутства зі сторони боржника, такі як подання оголошення з помилками або зволікання з подачею оголошення", - зазначив юрист. "Завдяки тому, що процедура банкрутства стане більш прозорою, це підвищить конкуренцію між потенційними покупцями, а відповідно, і ціну продаваного майна, в результаті чого буде погашено більшу кількість вимог кредиторів".

Нагадаємо, з 19 січня 2014 на офіційному сайті ВГСУ в розділі "Оприлюднення відомостей про справи про банкрутство" господарські суди будуть розміщувати інформацію щодо всіх розглянутих справ про банкрутство.

Зокрема, публікуються повідомлення про прийняття до розгляду заяви про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство; оголошення про порушення справи про банкрутство, оповіщення про введення процедури санації; повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; повідомлення про відновлення виробництва у справі про банкрутство боржника у зв'язку з визнанням мирової угоди недійсною або її розірванням; оголошення про порушення справи про банкрутство та відкриття процедури санації.

Вільний безкоштовний доступ до офіційно оприлюднених оголошень і повідомлень забезпечується цілодобово і необмежений територією України.