ua en ru

В Україні набули чинності нові ставки плати за стандартне приєднання електроустановок

В Україні набули чинності нові ставки плати за стандартне приєднання електроустановок

Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), від 16 грудня 2014 р. №805 "Про затвердження ставок плати за стандартне приєднання електроустановок для Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя на 2015 рік" сьогодні , 23 січня, офіційно оприлюднена в "Офіційному віснику України". Про це повідомилиу прес-службі НКРЕКП.

Постанова набула чинності із дня її офіційного опублікування.

Метою прийняття постанови є виконання вимог законів України "Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій" та "Про електроенергетику", підвищення показника "Підключення до системи електропостачання" у рейтингу Світового банку "Doing Business-2015", а також функціонування і збереження ринку послуг із приєднання електроустановок до електричних мереж.

Постановою №805 встановлено на 2015 рік ставки плати за стандартне приєднання електроустановок для Криму, областей, міст Києва та Севастополя окремо для сільської та міської місцевості, з урахуванням ступеня напруги в місці приєднання, категорії надійності електропостачання, одно- або трифазного приєднання.

Ставки плати за стандартне приєднання розраховані відповідно до методики розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж, затвердженої постановою НКРЕ від 12.02.2013 №115. Постанова №805 зареєстрована в Міністерстві юстиції України 25.12.2014 за №1636/26413.

Нагадаємо, НКРЕКУ оптимізувала тарифні коефіцієнти непобутових споживачів.