ua en ru

В Україні ціна на зварні труби на внутрішньому ринку знизилася на 380-440 грн/т

В Україні ціна на зварні труби на внутрішньому ринку знизилася на 380-440 грн/т
В Україні за останні два тижні ціна на зварні труби на внутрішньому ринку знизилася на 380-440 грн/т з урахуванням ПДВ.

В Україні за останні два тижні ціна на зварні труби на внутрішньому ринку знизилася на 380-440 грн/т з урахуванням ПДВ. Про це повідомляє прес-служба ДП "Держзовнішінформ".

"На внутрішньому ринку за підсумками двох останніх тижнів ціна на зварні труби знизилася на 380-440 грн/т з урахуванням ПДВ та становить 10960 грн/т з урахуванням ПДВ. Причини зниження вартості зварних труб - здешевлення ціни на г/к рулони, а також посилення конкуренції заводів-виробників на ринку", - повідомив експерт відділу ринків чорної металургії "Держзовнішінформу" Анна Калініна.

При цьому ціни експортних пропозицій безшовних труб (Державний стандарт 8731/8732) знаходяться на рівні 930-970 дол./т, FOВ, знизившись за підсумками останніх двох тижнів на 10-20 дол./т.

"Враховуючи девальвацію курсу національної валюти, виробники закономірно захочуть підняти ціни. Також чинником збільшення цін виступить зниження обсягів надходження підкату, так як відвантаження продукції з ММК ім. Ілліча зведені до мінімуму внаслідок загострення ситуації в регіоні і основним виробником на даний момент є "Запоріжсталь", - прогнозує експерт.

Нагадаємо, виробництво сталі в Україні в жовтні скоротилося 16,2% - до 1 млн т.