ua en ru

В Україні 94% лотерейного ринку контролюють росіяни, - Мінфін України

В Україні 94% лотерейного ринку контролюють росіяни. Про це на прес-конференції в Києві заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Україні проводиться 112 різноманітних лотерей. 80 лотерей, або 71% ринку, має ТОВ "МСЛ", власником якого, за нашими даними, є міноритарні акціонери "Альфа-Груп" (консорціум "Альфа-Груп" є однією з найбільших приватних інвестиційних груп у Росії, - ред.). 25 лотерей, або 23% ринку, займає АТ "Патріот", власником якого через офшори є громадянин Росії. Нарешті, ПП "Українська національна" також через офшори має 5% ринку, тобто 7 лотерей", - розповів Шлапак.

При цьому глава Мінфіну вважає незаконною діяльність трьох найбільших операторів державних лотерей в Україні. Найбільшими, за його словами, є МСЛ, "Патріот" і УНЛ. Шлапак зазначив, що 10-річні ліцензії цих операторів закінчилися у 2013 р, однак попереднє керівництво Мінфіну незаконно продовжило їх діяльність ще на рік.

У зв'язку із цим Шлапак запропонував громадянам України до прийняття нового законодавства в цій сфері бойкотувати лотереї. "Торішнє законодавство дозволяє власникам зловживання, що зменшує доходи до державного бюджету", - підсумував міністр.