ua en ru

У США апеляційний суд призупинив розгляд позовів, блокуючих банкрутство Детройта

Колегія апеляційного суду американського штату Мічіган заявила про призупинення розгляду відразу трьох позовів, поданих з метою перешкодити банкрутству Детройта, передає Reuters. Таке рішення було винесено після того, як генеральний прокурор штату Мічіган Білл Шютте попросив апеляційний суд скасувати рішення судів нижчої інстанції з приводу блокування заяви про банкрутство.

Позови до суду штату були подані від імені працівників, пенсіонерів та пенсійних фондів Детройта, стурбованих тим, що задоволення заяви кризового керівника про банкрутство міста, яку було подано 18 липня 2013 р., призведе до урізання пенсійних виплат.

Як повідомлялося раніше, державний суддя м. Лансінга, столиці штату Мічіган, видав ордер, що зобов'язує кризового керуючого Детройта Кевіна Орра відкликати заяву про банкрутство на підставі Конституції штату.

Читайте також: Суд у США визнав незаконним банкрутство Детройта

Влада Детройта подала прохання до суду про визнання міста банкрутом у липні 2013 р. Воно стане найбільшим випадком банкрутства муніципальногоутворення в США. Дефіцит міського бюджету становить 380 млн дол. Ініціатором подібного кроку став кризовий керуючий міста - Кевін Орр. Він намагався домовитися з кредиторами Детройта, серед яких пенсійні та профспілкові фонди, про радикальну реструктуризацію та скорочення заборгованості, однак зазнав невдачі.

Детройт вважається центром американської автомобільної індустрії. У самому місті та в його околицях розташовані штаб-квартири "великої трійки" - концернів GM, Ford і Chrysler. З 1950 р. населення міста скоротилося з 1,7 млн осіб до 700 тис. Серйозний занепад Детройта почався в 1970-1980 рр. у зв'язку з кризою американської автомобільної промисловості.