ua en ru

Суд у США визнав незаконним банкрутство Детройта

Суддя округу Інгам Розмарі Акуілайна визнала заяву про банкрутство Детройта незаконною і наказала губернатору штату Мічіган відкликати її. За версією судді, рішення влади про банкрутство порушує права пенсіонері.

Суддя округу Інгам Розмарі Акуілайна визнала заяву про банкрутство Детройта незаконною і наказала губернатору штату Мічіган відкликати її. За версією судді, рішення влади про банкрутство порушує права пенсіонерів, передає Associated Press.

Тим не менш, передбачається, що постанова окружного судді не вплине на процес банкрутства, оскільки в американській судовій практиці заяви про банкрутство мають пріоритет перед будь-якими іншими цивільними позовами. Прокуратура направить припис судді на розгляд до апеляційного суду штату.

Фото: Збанкрутілий Детройт

Про дефолт столиці американського автопрому раніше оголосив керуючий міста Кевін Орр. Борг "міста моторів" становить майже 20 млрд дол, дефіцит бюджету - 380 млн дол, мерія не в змозі платити поліцейським, лікарям і пожежникам. За останні 30 років кількість населення скоротилася з 2 млн осіб до 700 тис. осіб.

У разі, якщо Детройт визнають банкрутом, майно міста пустять з молотка для погашення заборгованостей. Адміністрація Білого дому уважно стежить за ситуацією в місті.

Ще в середині червня повідомлялося, що Детройт частково припинив обслуговування заборгованості в 18,5 млрд дол Із загальної заборгованості в 18,5 млрд дол незабезпеченими є 11,5 млрд дол. Втрати власників застрахованих і забезпечених облігацій будуть менше, проте точні цифри поки не розголошуються.

Читайте також: За порятунок Детройта від банкрутства заплатять утримувачі муніципальних облігацій і пенсіонери

Експерти Fitch і S&P прогнозували, що підсумкове банкрутство Детройта майже неминуче. Банкрутство автомобільної столиці США призведе до підвищення вартості запозичень для його рідного штату Мічіган.

Детройт вважається центром американської автомобільної індустрії. У самому місті і його околицях розташовані штаб-квартири "великої трійки" - концернів GM, Ford і Chrysler. З 1950 р. населення міста скоротилося з 1,7 млн ​​до 700 тис. чоловік. Серйозний занепад Детройта почався в 1970-1980 рр.. у зв'язку з кризою американської автомобільної промисловості.