ua en ru

У Росії підготували план порятунку економіки на 2,3 трлн рублів

У Росії підготували план порятунку економіки на 2,3 трлн рублів Джерело фото:Reuters

Уряд Російської Федерації оприлюднив план першочергових заходів по боротьбі з кризою ціною в 2,3 трлн руб., передає РБК.

На порятунок економіки доведеться витратити до 2332,2 млрд рублів, випливає з плану. У вівторок міністр фінансів Росії Антон Силуанов повідомив, що з бюджету на план буде потрібно не більше, ніж закладено в антикризовому фонді уряду. Зараз у ньому 170 млрд руб. Однак джерела РБК в уряді уточнювали, що ця сума не остаточна - такого обсягу коштів вистачить тільки на перші кілька місяців.

Дійсно, на реалізацію оприлюдненого плану тільки з бюджету доведеться витратити 392,2 млрд рублів. Решта суми буде знайдена в процесі коректування бюджету на 2015 р., яка повинна завершитися до березня. Уряд раніше довело до бюджетотримувачів на 10% менше коштів, ніж заплановано в бюджеті. Це близько 900 млрд рублів, говорив федеральний чиновник.

Згідно з планом, з 1 лютого на індексацію пенсій буде витрачено додатково 188 млрд руб. На сільське господарство витратять до 50 млрд руб. Також буде виділено 52,2 млрд руб. на першочергові заходи щодо стабілізації ситуації на ринку праці. Частина заходів щодо підтримки окремих галузей промисловості. На співфінансування закупівель регіонами техніки для ЖКГ витратять 3 млрд руб., на утилізацію - понад 10 млрд, на субсидування знижки на вітчизняну сільгосптехніку - 2 млрд, "Росагролізінг" отримає ще 2 млрд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що план відновлення економіки Росії вимагає на 1,4 трлн руб.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's знизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня, до рівня "BB+".