ua en ru

У Держпрограмі активізації економіки робиться акцент на найбільш швидкоокупні галузі, - Прасолов

У Державній програмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. акцент робиться на найбільш швидкоокупні галузі. Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ви знаєте, в чистому вигляді пріоритетних галузей немає, так як скрізь працюють наші люди. А головне завдання уряду - зростання добробуту народу. Тобто, говорити, що гірничо-металургійна галузь пріоритетна, а фармацевтична або деревообробна немає - неправильно», - сказав міністр.

У той же час, за його словами, в програмі буде робитися акцент на найбільш швидкоокупні галузі. «Ми, напевно, можемо говорити про пріоритети з точки зору державної підтримки і швидкої окупності. Найшвидше окупаються електроенергетика та сільське господарство. Тобто, якщо ми туди за допомогою держави на поворотній основі інвестуємо гроші, то вони дадуть швидку віддачу. Ми створимо продукт, створимо вартість з усіма звідси витікаючими зарплатними, бюджетними ефектами», - резюмував Прасолов.