ua en ru

В АРК прокуратура ініціювала повернення ряду санаторіїв незаконно відчуженого майна

Прокуратура АРК проводить ряд перевірок санаторно-курортних установ Криму, за результатами яких домагається повернення санаторіям незаконно відчуженого майна. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" повідомив прокурор Автономної Республіки Крим В'ячеслав Павлов.

"По-перше, вже задоволено два позови щодо вилучення земель санаторію ім. Боброва, в тому числі скасовано держакт на 4,8 га, незаконно оформлений міськрадою Алупки. У судовому порядку оскаржується рішення про надання громадянам і фірмам 1,2 га із земель цього санаторію. Всього ж було заявлено 17 позовів. За поданням прокуратури Ялти Алупкінський міськрада сама скасувала 15 своїх рішень з оформлення землевідведень на території оздоровниці", - підкреслив прокурор.

Крім того, зазначив В'ячеслав Павлов, з початку року скасовані рішення про позбавлення землі протитуберкульозних санаторіїв "Москва" і "Піонер"; на розгляді - подання про скасування рішення щодо вилучення ділянки майже в півгектара у санаторію "Червоний маяк"; прийнято участь у справах за 1,6 га санаторію "Нижня Ореанда", 0,6 га - санаторію "Сімеїз", які намагаються відрізати у здравниць; зараз готується позов про визнання незаконним рішення про відчуження 0,7 га у санаторію ВР Криму "Росія".

"Розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного вилучення землі у протитуберкульозного санаторію "Передгірний", де приватна забудова ведеться в 8-10 метрах від лікувальних корпусів. Також цього року за участі прокуратури суди скасували незаконні рішення по майну НДІ курортології імені ім. Сєченова, санаторіїв "Лівадія", "Гірське сонце", "Першотравневий", "Москва", грязелікарні "Мойнакі", - повідомив прокурор АРК.

Читайте також: У Криму створена робоча група з виявлення та припинення незаконної забудови ПБК