ua en ru

Українці зможуть декларувати свої доходи через Інтернет, - Клименко

Міністерство доходів і зборів ставить перед собою мету створити таку систему роботи електронного кабінету платника податків, щоб вона могла функціонувати, в т.ч., при впровадженні в Україні загального декларування доходів. Про це повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

«Дане питання вимагає великого рівня підготовки. Нам сьогодні необхідно таким чином зробити сервіс, щоб людина зайшла на сайт, йому автоматично склалася декларація з податків і фактично за його доходами, він її електронним ключем підписав і здійснив оплату (якщо ж не згоден, то вніс які-небудь зміни). Процес повинен бути максимально простим», - зазначив керівник Міндоходов.

Клименко також розповів, що Міндоходов працює над створенням єдиної бази електронних ключів, щоб ними могли користуватися і податкові та митні системи.
«Ми сьогодні стоїмо на етапі, коли єдиний соціальний внесок або інша звітність може бути подана за допомогою таких сервісів», - зазначив міністр.

За словами Клименка, він планує впровадити ряд нових антикорупційних сервісів в Міндоходов. Для цього залучаються, в т.ч., іноземні фахівці, зокрема, із США.