ua en ru

Україна в найближчі роки може отримати від ЄС 14,5 млрд євро

Україна в найближчі роки може отримати від Європейського Союзу 14,5 млрд євро фінансової допомоги.

Україна в найближчі роки може отримати від Європейського Союзу 14,5 млрд євро фінансової допомоги. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні.

З цієї суми гранти можуть скласти 14 млрд євро, кредити макрофінансової допомоги - 1,6 млрд євро, 8 млрд євро від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Ще 3,5 млрд євро потенційно можуть надійти через інвестиційний фонд сусідства.

При цьому в представництві Євросоюзу відзначають, що Україна вже отримала від ЄС 10 млрд євро кредитів на вигідних умовах протягом останніх років, 3,3 млрд євро грантів з моменту отримання Україною незалежності (+двостороння допомога від країн-членів ЄС) і 150 млн євро щорічних грантів, переважно в рамках європейської політики сусідства.

"ЄС на даний момент і історично є найбільшим міжнародним донором України", - підкреслюється в повідомленні.

Відзначимо, раніше президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що ЄС надасть Україні 8 млрд євро на стабілізацію економіки.

Нагадаємо, 5 березня 2014 р. Єврокомісія визначила пакет фінансової допомоги Україні в сумі не менше 11 млрд євро, які будуть виділені протягом декількох років.