ua en ru

Україна з на початку 2013 р. направила на розвиток тваринництва 70 млн грн, - Мінагрополітики

Україна з на початку 2013 р. направила на розвиток тваринництва 70 млн грн. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба Мінагрополітики.

Міністр зазначив, що в регіони вже направлено 63,8 млн грн дотації на збереження та утримання молодняку ​​ВРХ. Ще 3,8 млн грн отримають селяни, фермери та члени кооперативів здану на забій худобу та свиней. А на відшкодування витрат з доїльні установки в регіони вже направлено 3,1 млн грн.

"Ми бачимо, що в I кварталі цього року саме галузь вітчизняного тваринництва показала зростання виробництва. Звичайно, високі показники продемонстрували сільгосппідприємства. Але і селянські господарства теж відзначилися стабільністю в нарощуванні виробництва. І дуже важливо, що цьому сприяли державні програми підтримки, які реалізуються в цьому році. Наприклад, зараз в регіони вже направлено 63,8 млн грн бюджетної дотації за збереження та утримання 162,7 тис. голів молодняку ​​великої рогатої худоби. І це тільки перший напрямок", - сказав Прісяюжнюк.

Також міністр зазначив, що в цьому році було відкрито ще один важливий напрямок, стимулюючу розвиток тваринництва. Це - виплата бюджетної дотації селянам, фермерам, членам кооперативів за зданий на переробні підприємства худобу і свиней.

"Крім того, що ми зацікавлюємо селян у вирощуванні худоби, ми стимулюємо їх здавати на переробні підприємства. Так, за кілограм ВРХ в живій вазі держава доплачує 2,5 гривні, а за кілограм свиней - 1-1,5 гривні. І селяни вже відгукнулися на пропозицію держави. Всього за цією програмою в регіони вже спрямовано 3,8 мільйона гривень за вирощені та продані на підприємства 2,5 тисячі молодняку ВРХ і 4,1 тисячі голів свиней", - зазначив Присяжнюк.

Також міністр нагадав, що цього року в держбюджеті на розвиток тваринництва передбачено 650 млн грн.

Читайте також: Присяжнюк закликав народних депутатів збільшити витрати на АПК на 1 млрд грн