ua en ru

Україна отримає міжнародну фіндопомогу ЄС лише після початку реформ, - МЗС Польщі

Україна отримає міжнародну фінансову допомогу лише після початку реформ в середині країни.

Україна отримає міжнародну фінансову допомогу лише після початку реформ в середині країни. Про це сьогодні в Брюсселі заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський (на фото), передає "Польське радіо".

"Для України вже потенційно доступні величезні суми з Міжнародного валютного фонду, Європейського інвестиційного банку, Європейського банку розвитку, також макроекономічна підтримка, але Україна мусить започаткувати реформи. На нереформовану економіку України грошей не буде", - зауважив Сікорський.

Раніше сьогодні верховний представник Євросоюзу з закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон заявила, що Європейський Союз готовий надати економічну підтримку Україні у проведенні реформ.

Зазначимо, сьогодні у Брюсселі проходить засідання Ради ЄС з питань зовнішньої політики, під час якого, зокрема, запланований розгляд розвитку ситуації в Україні.

Водночас у ЗМІ повідомляється, що під час засідання можуть підняти питання як про надання фінансової допомоги Україні, так і про введення санкції щодо українських чиновників.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек сьогодні заявив, що Євросоюз повинен бути готовий до застосування санкцій проти української влади, якщо ті продовжать застосовувати насильство до опозиційним активістам.

Зазначимо, раніше з подібною заявою виступив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер.