ua en ru

Україна планує в найближчі п'ять років збільшити виробництво технічних культур до 15 млн т, - Азаров

Україна планує в найближчі п'ять років збільшити виробництво технічних культур до 15 млн т. Про це сьогодні під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"У найближчі 5 років ми плануємо збільшити виробництво... технічних культур до 15 млн т. Для виконання цього завдання агрокомплексу України щороку потрібно системне оновлення майже 7,5 тис. зернозбиральних комбайнів, 35 тис. тракторів різних типів, понад 2,5 тис. посівних комплексів" - сказав Азаров.

Прем'єр зазначив, що сьогоднішній рівень розвитку вітчизняного машинобудування не відповідає таким вимогам.

"Вчора на нараді я звернув увагу учасників, що, наприклад, сільському господарству всього потрібно 400 тисяч тракторів. А Харківський тракторний завод зараз випускає лише 3 тисячі машин на рік. Такими темпами виробництва ми і за 100 років не забезпечимо потребу" - додав він.

Також Азаров зазначив, що в Україні більше 40 заводів, які дозволяють випускати складну сільгосптехніку, а в кооперації з ними працюють понад дві сотні підприємств інших галузей.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики Микола Присяжнюк повідомляв, що Україна планує в найближчі п'ять років домогтися валового збору зерна в 80 млн т.

Читайте також: Мінагрополітики планує збільшити виробництво вітчизняних комбайнів до 2,5 тис. і тракторів - до 13 тис