ua en ru

Україна і Росія у вересні 2013 р. підпишуть документи про створення СП з будівництва Ан-124 "Руслан", - Бойко

Уряди України та Росії у вересні 2013 р. на міжурядовому комітеті з питань економічної співпраці підпишуть установчі документи про створення спільного підприємства з будівництва літака Ан-124 "Руслан". Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко в ефірі "5 каналу".

Бойко повідомив, що зустріч прем'єр-міністра України Миколи Азарова з прем'єр-міністром Росії Дмитра Медведєва, яка відбулася у Сочі - була підготовкою перед проведенням комітету з питань економічної співпраці, який пройде у вересні цього року. У Сочі сторони розглянули конкретні напрямки співробітництва.

"Було прийнято рішення по створенню спільного підприємства з будівництва АН-124 "Руслан", найбільший літак в світі. Доручення отримали ми від прем'єр-міністрів обох країни про підписання установчих документів уже в вересні на комітеті по реформам", - заявив Бойко.

Читайте також: Україна та Росія проведуть засідання з питань економічної співпраці восени 2013 р, - Азаров

Крім того, за його словам, було розглянуто багато питань, які є корисними для економіки України та функціонування української промисловостіо

"Це питання торгово-економічного співробітництва. Буде формалізовано декілька спільних проектів як в авіації, так і в космосі, в промисловому комплексі, в енергетиці і широке коло питань торгівельно-економічного співробітництва", - повідомив Бойко.