ua en ru

Україна має у стислі терміни почати практичні переговори щодо УА з ЄС, - Азаров

Україна має у стислі терміни почати практичні переговори щодо угоди про асоціацію з Європейським Союзом, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Україна має у стислі терміни почати практичні переговори щодо угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я доручив під керівництвом віце-прем'єр-міністра Юрія Бойка провести поглиблений секторальний аналіз наслідків створення цієї зони вільної торгівлі для вітчизняної економіки. Нам не потрібні припущення. З нашими партнерами ми повинні говорити мовою фактів, цифр, неспростовних аргументів. Тому що на вагах - саме існування України, яка розвиває власну сучасну економіку, а не економіку інших країн. Знехтувати будь-яким ризиком не можна. І я переконаний, що факти знайдуть розуміння у наших європейських партнерів, коли ми покладемо на стіл пакет умов імплементації угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі", - заявив він.

При цьому Азаров зауважив, що цю роботу треба виконати у дуже стислий термін, і наголосив на персональній відповідальності за це міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, міністра промислової політики Михайла Короленка, міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, міністра міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника та міністра інфраструктури Володимира Козака.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 р. Кабмін прийняв розпорядження № 905-р про призупинку асоціації з ЄС.