ua en ru

Турчинов уповноважив Шлапака і Кубіва підписати меморандум про виділення Україні 1 млрд євро від ЄС

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов уповноважив міністра фінансів Олександра Шлапака і голову Національного банку України Степана Кубіва підписати меморандум про виділення Україні 1 млрд євро від Європейського Союзу.

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов уповноважив міністра фінансів Олександра Шлапака і голову Національного банку України Степана Кубіва підписати меморандум про виділення Україні 1 млрд євро від Європейського Союзу. Текст відповідного розпорядження від 8 травня 2014 р. № 836/2014-рп оприлюднений на сайті в.о. глави держави.

"Уповноважити міністра фінансів України Шлапака Олександра Віталійовича та голову Національного банку України Кубіва Степана Івановича на підписання меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником та Європейським Союзом як кредитором і кредитної угоди між Україною як позичальником, Національним банком України як агентом позичальника та Європейським Союзом як кредитором щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда євро", - йдеться в розпорядженні.

Зазначимо, 28 квітня 2014 р. віце-президент Європейської комісії Сійм Каллас підписав меморандум про взаєморозуміння по кредитній програмі макрофінансової допомоги для України в сумі 1 млрд євро, яка була затверджена Радою міністрів ЄС 14 квітня 2014 р.

Нагадаємо, 5 березня 2014 р. Єврокомісія визначила пакет фіндопомоги Україні в сумі не менше 11 млрд євро, які будуть виділені протягом декількох років.