ua en ru

Турчинов доручив продати майно Держуправління справами

Турчинов доручив Кабміну і Держуправлінню справами продати майно, яке не використовується для забезпечення діяльності Президента України.

В.о. Президента Олександр Турчинов (на фото) доручив Кабінету міністрів та Державному управлінню справами продати майно, яке знаходиться в управлінні Держуправління справами і не використовується для забезпечення діяльності Президента України. Про це йдеться в указі №334/2014 від 24 березня "Питання державного майна, що забезпечує діяльність Президента України".

Зокрема, доручено приватизувати державні підприємства, установи, організації, санаторії, готелі, держрезиденції, держдачі, засоби наземного, водного і повітряного транспорту, сільськогосподарську техніку, обладнання, земділянки.

Виручені кошти мають бути спрямовані до держбюджету для фінансування пріоритетних видатків бюджету, насамперед на соціальні потреби, підвищення ефективності використання держмайна, скорочення бюджетних витрат на утримання майна, що забезпечує діяльність Президента України.

Крім того, Фонду держмайна доручено прискорити приватизацію приватного акціонерного товариства "Президент-Готель".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України готує розпорядження, яким буде передбачена процедура продажу автомобілів з ​​урядового автопарку. Про це 20 березня на брифінгу заявив міністр Кабміну Остап Семерак.

"У проекті розпорядження рекомендовано апарату Верховної Ради України та Державному управлінню справами, яке обслуговує Адміністрацію Президента України, також скоротити свої автомобільні парки на 50%", - розповів Семерак.

Він нагадав, що автопідприємство, яке є в розпорядженні секретаріату Кабміну, налічує близько 150 легкових автомобілів, 50 одиниць мікроавтобусів і вантажних автомобілів.