ua en ru

Центробанк Німеччини очікує прискорення зростання ВВП країни у ІІ кварталі

Німецька економіка в поточному кварталі буде відновлюватися більш швидкими темпами, ніж в перші три місяці цього року, але боргова криза в єврозоні залишається значним ризиком, вважають у Центральному банку Німеччини, повідомляє телеканал "Росія 24".

На думку експертів Бундесбанку, позитивні очікування підтримує відновлення в будівельному секторі Німеччини після деякої паузи через холодну погоду взимку і обнадійливі ознаки в промисловому секторі.

Сильний експорт та структурні реформи, що проводяться раніше протягом десятиліття, допомогли економіці Німеччини чинити опір борговій кризі в єврозоні.

Дані, опубліковані минулого тижня, показали, що Німеччина стала єдиною великою економікою валютного блоку, яка виросла в I кварталі, хоча зростання було мінімальним і склало 0,1%.

За словами експертів Центрального банку Німеччини, сильнішим темпами зростання економіки сприятиме помітне збільшення нових промислових замовлень.

"Є надія, що експорт і інвестиції в устаткування, що є традиційними драйверами зростання економіки Німеччини, будуть збільшуватися", - йдеться в повідомленні.

При цьому в регуляторі зазначають, що криза в єврозоні залишається значним ризиком.

Читайте також: ВВП Німеччини у I кварталі виріс на 0,1%