ua en ru

Країни Балтії мають намір активізувати від'єднання електромереж від Росії

Країни Балтії мають намір активізувати від'єднання електромереж від Росії
Країни Балтії мають намір активізувати від'єднання електромереж від Російської Федерації для забезпечення безпеки сектора енергетики.

Країни Балтії мають намір активізувати від'єднання електромереж від Російської Федерації для забезпечення безпеки сектора енергетики. Про це сторони заявили під час зустрічі голів комісій у справах ЄС парламентів Польщі і Балтійських країн в суботу, передає прес-служба естонського парламенту.

"Від'єднання балтійських електромереж від Росії вже розпочато. У серпні Європейської комісії було подане клопотання про фінансування третього електричного з'єднання між Естонією і Латвією, яке має бути побудовано до 2020 р. Крім цього, необхідно три електричних з'єднання між Литвою та Польщею", - сказав голова комісії у справах ЄС Калле Паллинг.

На зустрічі також обговорили необхідність розвитку єдиного ринку газу. В якості позитивного аспекту було виділено відкриття терміналу природного газу в Клайпеді, Литві, в наступний понеділок. Сторони прийшли до висновку, що завдяки терміналу залежність регіону від монополіста в секторі газа, "Газпрому", знизиться.

На зустрічі сторони також обговорили відносини між ЄС і Росією і ситуацію в Україні.

Нагадаємо, країни Балтії і Польща активно виступають за посилення санкцій проти Росії.