ua en ru

Ставицький зазначив відсутність зниження цін на українських АЗС незважаючи на світові тенденції

Міністр енергетики України Едуард Ставицький нагадав операторам на українському ринку нафтопродуктів про необхідність дотримуватися договір, підписаний у 2010 р., за яким їх маржа не повинна перевищувати 1,8 дол Таку заяву Ставицький зробив у ході сьогоднішньої наради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Світові цінні на нафтопродукти демонструють спадну динаміку, а саме світові котирування нафти ... за період (березень-квітень) знизилися як мінімум на 13%. Це відбилося на котируваннях дизпаливо і бензину. Ф'ючерси на дизпаливо послідовно знижуються і середня складова на сьогодні становить 98 дол. / бар. Але не дивлячись на світові тенденції, ціни на світлі нафтопродукти в роздрібних мережах України в березні-квітні залишалися незмінними. Я розумію, що волатильність ринку нафтопродуктів не так швидко впливає, але хочу відзначити, що за протоколом засідання експертно- аналітичної групи від 23 листопада 2010 р. були досягнуті певні домовленості, а саме щодо встановлення маржі операторів на ринку на рівні 180 дол.", - сказав міністр.

За його словами, станом на 19 квітня середнє значення маржі оператор знаходиться в діапазоні 250-300 дол., а у деяких компаній, таких як Shell та інші, межа перевищує 340 дол.

"Вважаю, що ми повинні... знайти ті шляхи, які дозволять збалансувати дане питання", - сказав Ставицький.

Читайте також: Міненерго України має намір погодити ціноутворення у мережах АЗС з їх представниками