ua en ru

Росія не виключає надання знижок на постачання газу для України, - міністр енергетики РФ

Росія зацікавлена в тому, щоб Україна зберігала свою платоспроможність, однак питання про знижку буде обговорюватися після закриття боргу за рахунками за I квартал.

Росія зацікавлена в тому, щоб Україна зберігала свою платоспроможність, однак питання про знижку буде обговорюватися після закриття боргу за рахунками за I квартал. Таку заяву міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак зробив в інтерв'ю газеті Handelsblatt напередодні нового раунду переговорів Москви з Києвом і Євросоюзом з питань енергетичного постачання.

Газпром вимагає від України понад 2,2 млрд дол. за поставку газу за старими, більш низькими цінами. В іншому випадку, з 1 червня Росія буде постачати газ за новими цінами і лише за умови передоплати, заявив міністр.

Новий раунд переговорів з Україною і Євросоюзом пройде в Берліні сьогодні ввечері. У зустрічі візьмуть участь міністр енергетики РФ, його український колега Юрій Продан і комісар Європейського союзу з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, передає Deutsche Welle.