ua en ru

Росія може надати Україні кредит на утримання економіки, - помічник Путіна

Помічник Президента Росії Андрій Бєлоусов допускає, що Росія надасть Україні кредит на утримання економіки країни

Помічник Президента Росії Андрій Бєлоусов допускає, що Росія надасть Україні кредит на утримання економіки країни. Про це він повідомив журналістам, передає "Ехо Москви".

"Ситуація в Україні нині така, що без надання кредитів тих чи інших, тієї чи іншої сторони, вони просто не зможуть підтримати економічну стабільність. Я не виключаю, що кредит, якщо буде таке прохання, буде наданий", - зазначив він.

Білоусов нагадав, що 17 грудня, відбудеться зустріч Президента РФ Володимира Путіна і керівника України Віктора Януковича.

"Я не виключаю, що буде прийнято якесь рішення", - сказав він, відповідаючи на питання про час, протягом якого може бути надано кредит.

Нагадаємо, 17 грудня планується візит Президента України Віктора Януковича до Москви. В рамках цього візиту очікується зустріч з Президентом РФ Володимиром Путіним.

Вчора прем'єр Микола Азаров заявив, що підписання угоди між Україною і Митним союзом (МС) 17 грудня не відбудеться.

Він також сказав, що Україна планує відновити переговори про трибічний консорціум за участю Росії і Європейського Союзу по управлінню українською газотранспортною системою (ГТС).

Відзначимо, зараз ситуація з держфінансами в Україні йде дуже погано. Золотовалютні резерви опустилися нижче 19 млрд дол., що загрожує країні всілякими ризиками.

Керівництво держави стурбоване пошуками можливих кредитів і веде переговори з Росією, ЄС, МВФ і Китаєм про отримання позикових коштів. Проте кожна сторона виставляє свої умови, і якщо українському керівництву до цих пір не вдалося домовитися про кредит, то це означає, що умови, що виставляються, не дуже вигідні для України.