ua en ru

Рада повернула в Кабмін законопроект про перелік заборонений до приватизації держпідприємств

Рада повернула в Кабмін законопроект про перелік заборонений до приватизації держпідприємств

Народні депутати підтримали пропозицію голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана про повернення законопроекту № 1567 "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" в Кабінет міністрів України на доопрацювання. За відповідне рішення проголосували 233 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Згідно з пояснювальною запискою, даний законопроект визначає 251 державне підприємство та об'єкт права державної власності, що не підлягають приватизації.

Також, законопроект визначає 27 акціонерних товариств, державні пакети акцій яких не підлягають приватизації та державні підприємства, які можуть бути корпоратизовані.

Крім того, документ визначає 273 об'єкти права державної власності, та господарські товариства, акції (частки, паї) яких належать державі, розташовані на окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, що не підлягають приватизації.

Поміж іншим даний законопроект пропонує виключити з обертів, що не підлягають приватизації , ДП "Укрспирт"

Нагадаємо, раніше сьогодні мажоритарники від "Свободи" на чолі з Юрієм Левченко заблокували трибуну на знак протесту прийняття проекту закону Міністерства економічного розвитку і торгівлі про приватизацію спиртової галузі.