ua en ru

Промвиробництво в Німеччині в лютому зросло на 0,5%

Обсяг промислового виробництва в Німеччині в лютому виріс на 0,5% порівняно з січнем, коли показник упав на 0,6%, повідомляє телеканал "Росія 24". Економісти, опитані Bloomberg, прогнозували зростання на 0,3%.
У річному вираженні виробництво скоротилося на 1,8% з поправкою на робочі дні.

Економіка Німеччини, ймовірно, повернулася до зростання в I кварталі, після того як вона скоротилася в IV кварталі 2012 р. Тим не менш ділові настрої в країні знизилися в березні на тлі посилення стурбованості з приводу боргової кризи і її впливу на країни єврозони, які намагаються вийти з рецесії.

"Останні дані з Німеччині вказують на впевнений відскік в першому кварталі, - сказав старший економіст ABN Amro Bank Алін Шуїлінг. - У другому кварталі зростання може бути трохи слабше через певну невизначеність, яка приходить з півдня Європи, але, загалом, німецька економіка знаходиться в гарній формі".

Згідно зі звітом міністерства виробництво інвестиційних товарів зросло на 2,4%, виробництво електроенергії збільшилося на 3,9%, а обсяги будівництва скоротилися на 2,7%.

При цьому в міністерстві відзначають, що зростання промислового виробництва, незважаючи на поліпшення показників, знаходиться на низькому рівні.

Обсяг замовлень на виробництво машин та обладнання в лютому не змінився в річному вирахуванні, так як внутрішній попит дозволив компенсувати зниження попиту в Європі.

Бундесбанк прогнозує, що економіка зросте на 0,4% в цьому році і на 1,9% в 2014 р. В єврозоні при цьому очікується скорочення на 0,5% в поточному році і зростання на 1% в наступному.

Читайте також: ВВП Німеччини в IV кварталі 2012 р., за попередніми даними, скоротився на 0,6%