ua en ru

Виробництво металопродукції в Донецькій області в жовтні збільшилася, - ДонОДА

Виробництво металопродукції в Донецькій області в жовтні збільшилася, - ДонОДА
Виробництво металопродукції в Донецькій області збільшилась у жовтні 2014 р. порівняно з вереснем.

Виробництво металопродукції в Донецькій області збільшилась у жовтні 2014 р. порівняно з вереснем. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.

"Середньодобове виробництво всіх видів металопродукції на підприємствах металургійного комплексу Донецької області у жовтні поточного року порівняно з вереснем збільшилася", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зростання виробництва чавуну становив 47,3%, сталі - 21,4%, прокату - 32,6%. Середньодобове виробництво коксу збільшилося на 64,1%.

У профільному департаменті також повідомили, що станом на 31 жовтня в Донецькій області з 15 доменних печей на металургійних підприємствах регіону в роботі знаходилися 9. У сталеплавильному виробництві з 8 конвертерів працюють 6 .

Конвертерний цех Єнакіївського метзаводу після майже двомісячного простою відновив роботу 21 жовтня. Також працює ТОВ "Електросталь" (м. Курахове). Мартенівські печі маріупольського комбінату ім. Ілліча знаходяться в резерві.

ПАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" завершує капітальний ремонт з реконструкцією доменної печі № 4. Також, починаючи з 13 жовтня, відновлена робота Харцизького трубного заводу, а з 21 жовтня - Макіївської філії ПАТ "Єнакіївський метзавод". Донецький електрометалургійний завод знаходиться на консервації з 16 січня. Станом на 31 жовтня з коксохімічних підприємств області не працює тільки Єнакіївський коксохімпром.

Серед вогнетривких і флюсодобывающих підприємств регіону виробничу діяльність здійснюють Великоанадольський вогнетривкий комбінат, Красноармійський динасовий завод, Часівоярський вогнетривкий комбінат, Комсомольське та Новотроїцьке рудоуправління, Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат. Не працюють Пантелеймонівський і Красногорівський вогнетривкі заводи.

Нагадаємо, раніше Єнакіївський металургійний завод почав запуск виробництва.