ua en ru

Проекти з концесії доріг є одними з ключових напрямків розвитку інфраструктури України, - віце-прем'єр

Впровадження проектів з концесії доріг є одним із ключових напрямків розвитку інфраструктури України. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у ході зустрічі з керівництвом Американської торгової палати, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"Сьогодні географічне положення України та її транзитний потенціал використовується лише на чверть. Саме тому для України одним з ключових напрямів є проекти з будівництва та реконструкції доріг, у тому числі і через механізм концесії. Інвестиції в розвиток дорожньої мережі забезпечать не тільки підвищення якості доріг, а й створення логістичних центрів, хабів, точок перевалки вантажів на авіаційний, залізничний і морський транспорт. Все це - реальні кроки з розвитку української економіки", - сказав Вілкул.

Він підкреслив, що зараз в Європі близько третини інвестицій у розвиток транспортної системи здійснюється в рамках державно-приватного партнерства.

Кабінет Міністрів за механізмом концесії розглядає можливість реалізації цілої серії проектів. Серед них - напрямок Краковець-Львів-Рівне, перша черга Великої кільцевої дороги навколо Києва та інші.

Читайте також: В Україні в 2013 р. на ремонт і будівництво доріг буде виділено 4,4 млрд грн