ua en ru

Уряд вже працює над переглядом бюджету за підсумком першого півріччя 2013 р., - АП

Уряд за дорученням Президента України Віктора Януковича вже працює над проектом про внесення змін до бюджету на 2013 р., де передбачається збільшити фінансування на придбання карет швидкої допомоги, збільшення фінансування надання первинної медичної допомоги, а також для збільшення фінансової допомоги сім'ям з дітьми та сім'ям, де дбають про дітей-інвалідів. Про це в ході сьогоднішнього брифінгу заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент у своїх дорученнях і за результатами комітету економічних реформ і безвідносно комітету неодноразово ставив завдання розширити можливість підвищення соціальних стандартів. Сьогодні був комітет, пов'язаний із соціальною сферою, тому коли мова йшла про перегляд бюджету, ставилося завдання вишукати в ньому можливі резерви, в рамках того, що є, звичайно, в економіці для того щоб соціальні питання вирішувати більш якісно і з кращою базою", - сказала Акімова.

Зокрема, за її словами, у сфері медицини було дано забезпечити купівлю карет швидкої допомоги і забезпечити можливість "підтримки первинки не тільки в пілотних регіонах, а й у непілотних регіонах".

"По частині модернізації, тобто купівля обладнання і по частині можливості використання схеми стимулювання лікарів, яку почали пілоти, щоб вона поступово переходила в непілотних регіони. Зрозуміло, що це додатковий ресурс, зрозуміло, що його потрібно підрахувати, подивитися в яких рамках він може з'явитися в державному бюджеті і при перегляді врахувати це доручення ", - зазначила перший заступник глави АП.

"З питань соціальної політики це стосується, перш за все, соціальних ініціатив Президента щодо збільшення допомоги сім'ям з дітьми, щодо збільшення допомоги сім'ям, які піклуються про дітей-інвалідів та дітей з особливими потребами", - оповіді Акімова.

За її словами, частина коштів на ці потреби була передбачена спочатку, але "після виходу пакета соціальних ініціатив Президента, цей обсяг бажано було б збільшити".

"Це завдання Президент поставив перед Кабміном. Уряд працює над підготовкою змін до бюджету 2013 р. і коли ця робота буде закінчена, вона буде внесена до парламенту", - сказала Акімова.

Читайте також: АП вважає, що додаткові кошти на медреформу можуть бути виділені в рамках перегляду держбюджету