ua en ru

Попов: Переробка ртуті заводу "Радикал" українськими підприємствами буде коштувати близько 150 млн грн

Вартість переробки ртуті заводу "Радикал" українськими підприємствами складе близько 150 млн грн. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

"Що стосується ртуті заводу "Радикал", ми домовилися про спільні дії з МНС і Мінекології. Ртуть візьмуть на переробку українські підприємства. Вартість проекту - близько 150 млн грн. Ми почнемо працювати над його реалізацією в цьому році. Думаю, на вирішення проблеми нам знадобиться півтора року", - сказав Попов.

Коментуючи ситуацію з екологічною обстановкою в столиці, голова КМДА також сказав, що берилієві відходи повинні бути вивезені за межі Києва у першому півріччі поточного року. "Повинні бути вивезені інші матеріали, що мають радіаційну складову", - додав Попов. За його словами, зараз на базі ЧАЕС будується сховище для ядерних відходів. По завершенні його будівництва всі радіоактивні речовини будуть вивезені туди.

Нагадаємо, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак 16 лютого повідомив, що київська влада з екологічного фонду Києва виділили 5 млн грн на завершення очищення території заводу "Радикал" від ртуті.