ua en ru

Парламенту слід проголосувати за приватизацію української ГТС, - Олійник

Народний депутат України з фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що парламенту слід проголосувати за приватизацію української газотранспортної системи (ГТС). Про це він заявив РБК-Україна.

"Я абсолютно не дотримуюся того, що це (українська ГТС) якась божественна частина, до якої не можна підходити. Навіть експерти кажуть: дивіться на ринок. Колись вона була унікальна, а після будівництва "Північного потоку", всі побачили, що швидко можна побудувати... Світ сьогодні шукає альтернативу і нам би не упустити своє щастя", - зазначив Олійник.

Він також повідомив, що під час обговорення цього питання необхідно піднімати питання про те, які "ми маємо преференції і якщо це буде знижка на газ, я скажу - ми виграємо".

"Я свою позицію вам висловив - буду голосувати", - також підкреслив народний депутат.

Також Олійник підкреслив, що немає сенсу триматися за українську ГТС.

"За трубу варто триматися тоді, коли вона повна і тоді коли вона працює, а вона сьогодні стає все більш і більш порожньою, тому що там шукають альтернативу - зменшують споживання російського газу, росіяни вже і про "Північний" і "Південний потік" думають... А ми залишимося просто з трубою і це ніяка не стратегія. Нам треба подумати, щоб до цієї трубі приєдналися ті, хто видобувають, ті, хто споживають, і ті, хто транспортують (газ). І тому говорити про те, що це така стратегічна для нас магістраль, можна говорити тільки тоді, коли вона дійсно наповнюється газом", - зазначив Олійник.

Водночас, він підкреслив, що однозначним "плюсом" України є її газові сховища, які можна використовувати.

Читайте також: ГТС України повинна залишатися в держвласності, - Голуб