ua en ru

НКЦПФР схвалила порядок звітування депозитарними установами перед регулятором

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект рішення "Про затвердження положення про порядок звітування депозитарними установами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку". Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Положення було розроблено відповідно до закону України "Про депозитарну систему України"; воно передбачає порядок звітування депозитарними установами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Як пояснюють розробники документу, ухвалений проект рішення регулює порядок складання та строки подання адміністративних даних про діяльність, що провадиться депозитарною установою.

"Дія положення поширюється на юридичних осіб, які мають ліцензію на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності депозитарної установи, діяльності із зберігання активів інститутів спільного інвестування, діяльності із зберігання активів пенсійних фондів, у тому числі тих, хто мав право відповідно до законодавства на провадження зазначеної професійної діяльності протягом періоду, за який подаються дані", - заявила директор департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності НКЦПФР Ірина Курочкіна.

Зазначимо, проект розроблений на виконання статті 28 закону України "Про депозитарну систему України".

Читайте також: НКЦПФР затвердила порядок передачі цінних паперів на обслуговування в Центральний депозитарій