ua en ru

НКЦПФР затвердила порядок передачі цінних паперів на обслуговування в Центральний депозитарій

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) затвердила порядок передачі цінних паперів на депозитарне обслуговування в Центральний депозитарій цінних паперів". Про це йдеться у відповідному рішенні комісії, повідомляє прес-служба НКЦБФР.

"Документ передбачає одночасний переклад глобальних сертифікатів, тимчасових глобальних сертифікатів, посвідчень про знерухомлення іменних цінних паперів, сертифікатів цінних паперів на пред'явника, цінних паперів, які складають ці депозитарні активи. Така передача буде здійснюватися поетапно згідно з планом-графіком. Зокрема, з початку цього року вже передано 1,5 тисячі з 8 тисяч існуючих глобальних сертифікатів. В середньому, кожен місяць передається по 900 сертифікатів, тому ми сподіваємося, що до кінця вересня 2013 року вдасться перевести всі цінні папери з ВДЦП в НДУ", - зазначив член НКЦПФР Олексій Тарасенко.

Документ був розроблений на виконання закону "Про депозитарну систему України", який передбачає передачу всіх цінних паперів, які обслуговувалися ВДЦП, в НДУ. Зокрема, передача всіх глобальних сертифікатів на зберігання в НДУ має бути забезпечена до 12 жовтня 2013 р.

Читайте також: НКЦПФР схвалила законопроект, що визначає поняття "кваліфікованих інвесторів" на ринку ЦП