ua en ru

НКЦПФР допрацювала порядок допуску ЦБ українських емітентів на іноземні фондові майданчики

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) допрацювала процедурні питання допуску цінних паперів вітчизняних емітентів на іноземні фондові майданчики. Відповідні рішення комісія прийняла 12 березня 2013 р.

"Ми доопрацювали порядок надання дозволу на розміщення та обіг з урахуванням побажань учасників ринку і сподіваємося, що тепер цей документ дозволить українським емітентам розміщувати свої цінні папери за межами України, що, звичайно, має позитивно вплинути як на розвиток фондового ринку, так і на розвиток вітчизняної економіки в цілому. З допомогою цього інструменту українські емітенти зможуть залучати додаткові фінансові ресурси. Сподіваємося, що розроблений і доопрацьований регулятором документ буде позитивно сприйнятий ринковими співтовариством", - відзначила директор департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаїка.

Нагадаємо, порядок повинен врегулювати видачу дозволу на розміщення та обіг цінних паперів українських емітентів за межами України визначити перелік документів, що надаються компаніями в комісію, і регламентувати вимоги регулятора до даними учасників ринку.

Доопрацьований проект рішення комісії встановлює вимоги до обслуговування обігу цінних паперів на рахунках у ЦБ, зокрема; умови проведення депозитарними установами адміністративних операцій доповнено нормою про умови відкриття Національним депозитарієм України (НДУ) рахунку на ім'я іноземного депозитарної установи.
Документом також встановлюються вимоги, згідно з якими депозитарієм враховуються і обслуговуються цінні папери після отримання дозволу з боку комісії і т.д.

Читайте також: НКЦПФР може до кінця 2013 р. припинити обіг акцій 5 тис. порушників закону про акціонерні товариства.