ua en ru

Nestle визнана винною у шпигунстві за антиглобалістами

Швейцарська компанія Nestle визнана винною у шпигунстві за антиглобалістами. Найбільший у світі виробник продуктів харчування найняв співробітників служби безпеки, які стежили за учасниками Асоціації за оподаткування фінансових операцій для допомоги громадянам (ATTAC). Тепер компанія повинна буде виплатити по 3 тис. франків кожному позивачеві.

Суд Лозанни визнав Nestle і службу безпеки Securitas винними у шпигунстві за неурядовою організацією, зобов'язавши їх виплатити штраф 27 тис. франків. У 2003 році Nestle звернулася в охоронне агентство з проханням простежити за активістами, які у той час готували книгу "ATTAC проти імперії Nestle". Securitas упровадила в неурядову організацію свою співробітницю, яка представилася антиглобалістам Сарою Мейлан. "Скромна, симпатична жінка років тридцяти", як описали її члени ATTAC, відвідувала засідання групи, навіть ті, які проходили в приватних будинках членів групи. Пізніше всю інформацію про авторів книги і діяльності активістів вона передавала представникам Nestle, пише Le Point.

У червні 2008 року правда про практику ведення бізнесу Nestle вийшла назовні - швейцарська телепередача Temps Present показала сюжет, в якому розповідалося про шпигунство в ATTAC на користь харчового гіганта. У вересні 2008 року антиглобалісти виявили у своїх рядах вже нового шпигуна Securitas - ним знову стала жінка, яка збирала інформацію для Nestle і при цьому діяла під своїм справжнім ім'ям.

Читайте також: Nestle продає активи в Латинській Америці більш ніж на 1 млрд дол