ua en ru

Місія МВФ в Україні подовжена до 25 березня

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) планує завершити свою роботу в Україні до вівторка, 25 березня.

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) планує завершити свою роботу в Україні до вівторка, 25 березня. Про це сьогодні у Києві повідомив голова місії Ніколай Георгієв (на фото), передає прес-служба фонду.

"Місія досягла значного прогресу в обговоренні з українською владою економічної політики, яка дозволить вивести країну на шлях економічних реформ, належного управління та сталого розвитку, одночасно забезпечивши захист бідних та уразливих верств населення. Наша співпраця з української владою була відмінною. Комплексна програма реформ уряду охоплює широке коло питань, і для забезпечення подальшого прогресу в обговоренні програми необхідно виконати додаткову роботу. Місія планує закінчити свою роботу 25 березня", - повідомив Георгієв.

Нагадаємо, місія МВФ на чолі з Ніколаєм Георгієвим працює в Києві від 4 березня на запрошення керівництва України. Фаза роботи місії, присвячена збору та аналізу інформації, завершилася 14 березня, і на прохання керівництва МВФ місія розпочала переговори з владою України щодо програми економічних реформ, підтримку якій міг би надати МВФ.

Як заявив вчора міністр економіки Олександр Шлапак, переговори з МВФ знаходяться на етапі розробки економічної і фінансової політики.

За словами міністра Кабінету міністрів Остапа Семерака, секвестр державного бюджету на 2014 р. буде розроблятися, виходячи з логіки переговорів України з МВФ.