ua en ru

МОЗ на початку серпня почне закупівлю сучасних автомобілів "швидкої допомоги"

Міністерство охорони здоров'я України в першій половині серпня 2013 р. почне процедуру закупівель сучасних автомобілів "швидкої допомоги". Згідно з дорученням Президента України Віктора Януковича, до 1 жовтня 2013 МОЗ має завершити заходи по закупівлі авто, передає прес-служба МОЗ.

Для виконання цих завдань з державного бюджету направляється 922 млн грн. 24 липня 2013 р. Президент підписав закон "Про внесення змін до Закону України" Про Державний бюджет України на 2013 р. "№ 395-VII, яким вводиться нова бюджетна програма "Розвиток екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) для установ здоров'я України".

Робота з переоснащення системи екстреної медичної допомоги, зокрема, забезпечення заміни морально і технічно застарілих автомобілів швидкої медичної допомоги ведеться з квітня 2013 р. За дорученням Президента щодо прискорення модернізації медичної сфери та реалізації соціально значущих проектів в регіонах України. Це робиться, зокрема, для прийняття в установленому порядку заходів щодо закупівлі не менше 1 тис. одиниць автомобілів швидкої медичної допомоги для регіональних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: МОЗ має намір забезпечити "тривожними кнопками" автомобілі "швидкої допомоги"

Нагадаємо, що МОЗ України закуповує виключно ті автомобілі швидкої медичної допомоги, які відповідають Національному стандарту України "Автомобілі швидкої медичної допомоги та їхнє устаткування, технічні вимоги та методи випробування" ДСТУ 7032:2009 і мають державну реєстрацію.