ua en ru

Мінінфраструктури планує підвищити тарифи на перевезення залізницею на 30% з 1 лютого

Міністерство інфраструктури України планує з 1 лютого підвищити тарифи на перевезення залізницею всіх видів вантажів, крім кам'яного вугілля, на 30%. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"З 1 лютого на 30% зросте вартість перевезень всіх вантажів, крім кам'яного вугілля. Тарифи на транспортування стратегічно важливого для країни палива в лютому зростуть лише на 10%, а після закінчення опалювального сезону - з квітня - на 18,2%", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві пояснюють підвищення тарифів необхідністю хоча б частково стабілізувати фінансове станом української залізниці.

"За підсумками 2014 року очікується, що залізниця недоотримає понад 4 млрд грн доходів від перевезень. За умови індексації вантажних тарифів на 30%, з урахуванням перехресного субсидування соціальних пасажирських, рентабельність перевезень у 2015 році очікується на рівні 14%", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше в "Укрзалізниці" заявили, що також готують підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення на 30% з 1 лютого.