ua en ru

МЕРТ виключає вплив дерегуляційних реформ на ціни на хліб

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) виключає вплив дерегуляційних реформ на ціни на хліб.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) виключає вплив дерегуляційних реформ на ціни на хліб. Про це заявив виконуючий обов'язки міністра Валерій П'ятницький, передає прес-служба МЕРТ.

"Пакет дерегуляційних реформ, запропонований Мінекономрозвитку, не позначиться на цінах на хліб", - заявив П'ятницький.
"Соціально значущі сорти хліба ніхто не чіпатиме, оскільки це не питання регулювання як такого, а питання соціального захисту. Це все ж різні площини: коли ми говоримо про дерегуляцію, то це спрощення ведення бізнесу, а соціально значущий хліб займає дуже незначну частину в сфері бізнесу", - додав він.

Крім цього, за словами П'ятницького, пакет реформ з дерегуляції готувався за участю представників бізнес-спільноти та громадських діячів.

"Проект створювався в Мінекономрозвитку як основному провідному Міністерстві, але в розробці брали участь всі міністерства і відомства, де є ті чи інші регуляторні функції, а також всі зміни узгоджувалися з бізнес-асоціаціями, враховувалися потреби будь-якого бізнесу, і робоча група, і проводилися відповідні наради з бізнес-асоціаціями, з різними громадськими організаціями. Це робилося публічно і відкрито", - підкреслив П'ятницький.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ініціював відмову від регулювання цін на соціально-значущі товари. Обмеження можуть бути зняті на оптову вартість борошна, хліба, макаронних виробів, круп, цукру, яловичини, свинини і м'яса птиці, ковбасних виробів, молока і молочних продуктів, вершкового та олії, яєць, цукру, картоплі, солі.