ua en ru

Руперт Мердок розділить News Corp на дві компанії

News Corp офіційно заявила про поділ з 28 червня 2013 р. на дві компанії, обидві з яких буде очолювати нинішній глава і виконавчий директор Руперт Мердок. Про це говоритися в повідомленні ради директорів, передає телеканал "Росія 24".

Рада директорів схвалила програму зворотного викупу паперів для новостворених компаній обсягом 500 млн дол. після завершення поділу.

Видавнича компанія сфокусується на газетному бізнесі і залишить за собою назву News Corp. Нова структура буде працювати як незалежна відкрите акціонерне товариство, маючи в розпорядженні 2,6 млрд дол готівки.

У новий News Corp увійдуть друковані ЗМІ: видання The Wall Street Journal, The New York Post, ряд австралійських і британських газет, видавництво HarperCollins. Головним виконавчим директором News Corporation стане Роберт Томсон.

Друга компанія отримає назву 21st Century Fox і займатиметься кінопроектами. Повідомляється, що новинний американський канал Fox News об'єднається з кіностудією 20th Century Fox.

21st Century Fox буде обслуговувати Європейський і Азіатський регіони, включаючи Sky Deutschland, Sky Italia і частково BSkyB і Tata Sky.

Мердок вважає, що поділ компанії дозволить реально оцінити активи новоутворених компаній і дасть інвесторам можливість максимально ефективно використовувати стратегічні можливості всіх сегментів бізнесу компаній.

Читайте також: Медіамагнат Мердок покинув пост директора ряду компаній, які входять в News Corporation

Fox