ua en ru

Курс долара не знизиться до врегулювання ситуації на сході України, - Шлапак

Курс долара не знизиться до врегулювання ситуації на сході України.

Курс долара не знизиться до врегулювання ситуації на сході України. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Шлапака, НБУ поки має можливості втримати курс долара від подальшого зростання, але його зниження можливе лише після того, як "ситуація на сході заспокоїться".

"Я переконаний в тому, що у НБУ є достатньо досвіду і можливостей ситуацію тримати на тому рівні, на якому тримає, а як тільки трохи заспокоїться ситуація на сході України, я переконаний, що ми зможемо в подальшому опустити курс. Інша справа, в тому, наскільки нам треба його опускати. Але це вже будемо сидіти і радитися", - сказав Шлапак.

Він запевнив, що в уряду є можливості опустити курс гривні до 10,5 грн за підсумками року.

"Будь-який економіст вам скаже, що збалансований курс, це коли ви маєте як мінімум нульове сальдо торгівлі товарами і послугами, 10,5 грн за дол. нам досить. Інша справа, якщо збережеться курс на рівні 11 грн, щоб стимулювати якісь експортні потоки. Це - питання політики, яке буде ще обговорюватися додатково, - запевнив Шлапак.