ua en ru

Київський ДМСК з 2009 р. не отримував кошти з держбюджету на вивезення радіоактивних відходів

Державне спеціалізоване підприємство "Київський державний міжобласний спеціальний комбінат" з 2009 р. не отримував кошти з держбюджету на вивезення радіоактивних відходів. Про це РБК-Україна повідомили у підприємстві.

Згідно повідомленню, вилучення радіоактивних відходів із законсервованих сховищ державних міжобласних спецкомбінатів та вивезення їх до сховищ комплексу "Вектор" має здійснюватися за рахунок коштів держбюджету, коштів Державного фонду поводження з радіоактивними відходами, коштів міжнародної технічної допомоги, а також інших джерел фінансування, які не заборонені законодавством. Проте "починаючи з 2009 р. Київським ДМСК на зазначені цілі не отримано жодної копійки з вищевказаних джерел".

При цьому комбінату було доручено розглянути питання щодо можливості вивезення на комплекс "Вектор" частини низько активних мононуклідних радіоактивних відходів за власний рахунок.

"Таке питання на даний час розглядається фахівцями спец комбінату та у разі наявності необхідних фінансових ресурсів та отримання необхідних дозволів, певна частина радіоактивних відходів може бути вивезена на "Вектор" до кінця поточного або на початку наступного року".

"Київський ДМСК" обслуговує 3173 підприємства, що мають радіоактивні чи речовини-джерела іонізуючого випромінювання.

Читайте також: Із заводу "Радикал" вивезено 4,4 т хлорорганічних відходів для подальшої утилізації в Польщі.