ua en ru

Київська митниця почала проводити оформлення товарів імпорту без фізичного пред'явлення митниці призначення

Київська міжрегіональна митниця Міністерства доходів почала здійснювати митне оформлення імпортованих в Україну товарів без їх фізичного пред'явлення митниці призначення. Про це повідомляє прес-служба Міндоходов.

Тобто відразу після перетину митного кордону товар випускається в заявлений підприємцем митний режим.

Міністерством розроблено відповідне програмне забезпечення та проведено по митній системі Міндоходов пілотний проект, який підтвердив готовність митниць до виконання таких процедур.

Таким чином, співробітники Міндоходов в Києві дистанційно випустили у вільний обіг перші вісім партій товару, які перетнули митний кордон України і знаходилися в пунктах пропуску у Волинській та Чернігівській обл. Без доставки в митницю товар з кордону поїхав в місце призначення, певне підприємством.

Застосування такої процедури декларування товарів значно економить імпортерам час, кошти і дозволяє мінімізувати безпосередній контакт з працівниками Міндоходов.

Для здійснення митного оформлення за такою процедурою підприємцю ще до фактичного ввезення товару в Україну досить направити в митницю призначення попередню митну декларацію, і буде підставою для випуску товару під митний режим після перетину ним кордону.

Згідно з положеннями Митного кодексу, за умови дотримання заходів тарифного та нетарифного регулювання за такою схемою можуть оформлятися всі товари (крім підакцизних), за якими відсутні ризики.