ua en ru

Кабмін доручив перерахувати до держбюджету частину нерозподіленого прибутку 16 держпідприємств

Кабмін доручив перерахувати до держбюджету частину нерозподіленого прибутку 16 держпідприємств Джерело фото:autocentre.ua

Кабінет міністрів України доручив перерахувати до державного бюджету частину нерозподіленого прибутку 16 державних підприємств. Про це йдеться в постанові уряду № 710 від 24 грудня.

"Центральні органи виконавчої влади, які виконують функції управління майном державних підприємств, забезпечують перерахування до 29 грудня 2014 р. частини нерозподіленого прибутку та/або додаткового капіталу в загальний фонд державного бюджету", - йдеться в документі.

Так, в список зазначених держпідприємств потрапили: Південна залізниця, Придніпровська, Одеська, Донецька, Львівська та Південно-Західна ЗАЛІЗНИЦІ; "Украерорух"; "Адміністрація морських портів України", Маріупольський та Одеський морські торговельні порти, а також порт "Южний"; міжнародний аеропорт "Бориспіль"; "Артемсіль", "Укрхімтрансаміак", НАК "Укренерго", "Укрекоресурси".

Загальна сума нерозподіленого прибутку та/або додаткового капіталу цих підприємств становить 1,9 млрд грн.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабмін хоче ввести міжнародний аудит всіх українських держкомпаній.