ua en ru

Кабмін до 1 липня 2013 р. підготує нові розрахунки економічної вигоди від інтеграції України в МС

Кабінет міністрів до 1 липня підготує нові підрахунки економічної вигоди від інтеграції України до Митного союзу. Про це на прес-конференції заявив урядовий уповноважений України з питань співпраці з РФ, державами-учасниками СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтінян, передає кореспондент РБК-Украиїна.

"За нашими підрахунками, економічний ефект від інтеграції України в Митний союз (МС) однозначний. Україні потрібно глибока інтеграція в МС. Якщо Україна буде членом МС, то за 38 основними галузями у нас очікується зростання валового випуску до 3 відсотків щорічно", - заявив він.

Мунтяін зазначив, що в міністерстві готують остаточні підрахунки економічного ефекту від інтеграції в МС: "До 1 липня ми доповімо главі держави остаточні підрахунки і прогнози щодо інтеграції України в МС, потім передамо ці підрахунки російській стороні".

Нагадаємо, що 28-29 травня в Астані відбудеться засідання Вищої євразійської економічної ради за участю лідерів країн Митного союзу та Президента України.