ua en ru

Google інвестує 12 млн дол. в проект будівництва станції сонячних батарей в Південній Африці

Інтернет-корпорація Google повідомляє про вкладення 12 млн дол на проект будівництва 96-мегаватний станції сонячних батарей в Південній Африці Jasper Power Project. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Завод з виробництва сонячних панелей знаходиться в Північно-Капській провінції Південної Африки. По завершенню проекту Jasper буде однією з найбільших сонячних установок на континенті, здатних генерувати достатньо електроенергії для живлення 30 тис. південноафриканських будинків.

Проект розробляється і фінансується SolarReserve, Intikon Energy і Kensani Group, також за підтримки Rand Merchant Bank, Public Investment Corporation, Development Bank of South Africa і PEACE Humansrus Trust.

При численної підтримки Jasper відкриє 300 вакансій на час будівлі проекту та 50 постійних вакансій, що буде важливим внеском у зайнятість місцевого населення. У першу чергу прибуток компанії, а саме 26 млн дол, планується направити на розвиток сільських районів і на освітні програми в регіоні.

За повідомленням Google, компанія виділила 1 млрд дол інвестицій у відновлювану енергетику та продовжує шукати нові проекти. У США компанія вклала 75 млн дол. у вітроелектростанції в штаті Айова, 200 млн дол. - також у "вітряки" в Техасі. Минулого місяця компанія заявила, що планує надавати потужності "чистих" електростанцій компаніям.

"Коли ми розглядаємо можливість інвестування в проекти відновлюваної енергії, ми орієнтуємося на два ключові чинники, в першу чергу ми інвестуємо в проекти, які вважаємо фінансово вигідними", - пояснює Рик Нідхем, директор відділу Екологічно відповідального розвитку та енергетики (ESM) у Google.

Також він зазначив, що Південна Африка має сильний потенціал для підтримки користування поновлюваних джерел енергії, що роблять її привабливим місцем для інвестицій.

"Саме тому регіон зазначив найвищий відсоток зростання інвестицій в" чисту "енергетику в минулому році. По-друге, ми шукаємо проекти, які мають" перетворює "потенціал, тобто проекти, які зміцнюватимуть зростання індустрії поновлюваних джерел енергії і будуть наближати суспільство до екологічно чистої енергетики майбутнього. Проект Jasper Power є одним з таких "перетворюючих" ініціатив", - підкреслив Нідхем.

Читайте також: Google створить інтернет-мережу в Африці