ua en ru

Google домовився з Visa про участь в проекті системи мобільних платежів

Google Inc уклала угоду з Visa Inc про участь в проекті системи мобільних платежів, що дозволить власникам карток Visa оплачувати покупки за допомогою смартфонів, передає Reuters.
Visa включена в проект Google Wallet, який вже підтримали Citigroup, MasterCard, Sprint Nextel Corp і First Data. У травні компанія оголосила про тестування системи, що дозволяє покупцям зберігати гроші на мобільних телефонах та оплачувати покупки.
Конкурент Isis, спільне підприємство Verizon Wireless, AT&T Inc і T-Mobile USA, вже підписав угоду про співпрацю з усіма провідними платіжними системами, включаючи MasterCard і Visa.
Sprint оголосила про запуск сервісу Google Wallet в понеділок. Компанія Isis повідомила, що запуск її сервісу буде відкладено до наступного року.
У понеділок Google і Visa заявили, що провідний світовий пошуковик отримав глобальну ліцензію Visa на "paywave", встановивши сервіс на смартфони Android. Клієнти отримують доступ до своїх кредитовим або дебетових рахунків за допомогою встановленої програми Google Wallet.
"В рамках даної угоди доступ до Google Wallet з'являється у власників карт Visa по всьому світу, - сказала віце-президент Google по комерції та платіжних систем Стефані Теленіус. - Це важливий крок на шляху до реалізації нашого спільного бачення майбутнього мобільної комерції".