ua en ru

Fitch знизив рейтинг Києва в іноземній і національній валютах з ССС до СС

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг Києва в іноземній і національній валютах з ССС до СС і її національний довгостроковий рейтинг BBB(ukr) " до " BB(ukr).

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг Києва в іноземній і національній валютах з ССС до СС і її національний довгостроковий рейтинг BBB(ukr) " до " BB(ukr). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Fitch.

Прогноз по національному довгостроковому рейтингу " негативний".

Агентство також підтвердило короткостроковий рейтинг Києва в іноземній валюті на рівні C.

Крім того, Fitch знизив рейтинги єврооблігацій Києва на 550 млн дол. з ССС до СС і внутрішніх облігацій на 4,5 млрд гривень з BBB(ukr) " до " BB(ukr).

Зниження рейтингів Fitch пояснює тим, що Київ 6 жовтня 2014 р. не виплатив запланований на цю дату транш у розмірі 1,125 млрд гривень за внутрішніми облігаціями. Замість цього Київрада оголосила про реструктуризацію облігацій внутрішніх і фактичне непогашенні запланованого траншу. Тому Fitch розглядає ці облігації як проблемні борги, які свідчать про дуже високий рівень кредитного ризику з підвищеною ймовірністю дефолту.

У своєму рішенні від 18 вересня 2014 р. Київська міська рада проголосувала за перенесення погашення 2,625 млрд гривень за внутрішніми облігаціями на 360 днів.

Якщо ж Київ не виплатить прострочений платіж до закінчення пільгового періоду, тобто по 9 жовтня 2014 р, Fitch буде розглядати це як проблемний борг і може знизити національний довгостроковий рейтинг Києва в національній валюті до RD (обмежений дефолт), а рейтинги облігацій до D.

Нагадаємо, в серпні 2014 р. Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг Києва в національній валюті з B до ССС-.