ua en ru

Фірташ у Відні збере експертів для розробки програми модернізації України

Фірташ у Відні збере експертів для розробки програми модернізації України

У Відні у вівторок, 3 березня, відбудеться міжнародний форум "Україна завтра", на якому буде оголошено про початок розробки програми модернізації України, а також обговорюватимуться механізми залучення в Україну багатомільярдних інвестицій для реалізації плану. Форум проводить Федерація роботодавців України (ФРУ) за участю найбільших профспілкових організацій України.

Зазначається, що мета форуму - привернути провідних європейських та світових експертів до розробки програми модернізації країни та залучення необхідних для цього інвестиційних ресурсів.

У ФРУ підкреслили, що погіршення економічної ситуації в Україні позначається на економіках країн Євросоюзу. В якості партнерів для діалогу щодо виведення економіки України з кризи європейська еліта розглядає українських роботодавців і профспілки.

"Вперше Європа, Європейський союз роблять ставку на Федерацію роботодавців і профспілки. Європейці щиро вірять, що це сили, які можуть сприяти проведенню реформ в Україні. Це дуже важливо, тому що Європа шукає партнерів в особі українського бізнесу і профспілок", - зазначив Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ 12 лютого в ході засідання Ради ФРУ.
У роботі форуму візьмуть участь понад 250 впливових бізнесменів та політиків з України, Австрії, Великобританії, Німеччини, Польщі і Франції.

Зокрема, перший Президент України Леонід Кравчук, президент ПАР в 1989-1994 роках Фредерік Віллем де Клерк, голова Британсько-Українського товариства, член Палати Лордів Лорд Річард Ризби, французький філософ і журналіст Бернар-Анрі Леві, голова Німецько-Української парламентської групи Бундестагу Карл-Георг Вельманн, Європейський комісар з питань підприємництва і промисловості у 2004 - 2010 і Європейський комісар з питань розширення з 1999 по 2004 рік Гюнтер Ферхойген, член Бундестагу, Міністр фінансів Німеччини у 2005-2009 роках Пеєр Штайнбрюк, Генеральний прокурор Англії і Уэльсав 2003-2008 роках Кен Макдональд, міністр закордонних справ Франції в 2007-2010 роках Бернар Кушнер, глава французької федерації роботодавців Medef з 2005 по 2013 роки Лоренс Парізо, колишній федеральний міністр оборони Німеччини (1988 - 1989) Руперт Шольц, міністр юстиції і генеральний прокурор Польщі (1993-1995), прем'єр-міністр Польщі (1996-1997) і Міністр закордонних справ (2001-2005) Влодзімеж Цимошевич.

Фірташ у Відні збере експертів для розробки програми модернізації України

Фірташ у Відні збере експертів для розробки програми модернізації України