ua en ru

Щорічні збитки ЄС від відмивання грошей становлять 1 трлн євро, - Ромпей

Щорічні збитки Європейського союзу (ЄС) від відмивання грошей становлять 1 трлн євро. Про це в п'ятницю, 12 квітня 2013 р., в Брюсселі заявив голова Європейської ради Херман Ван Ромпей, передає Deutsche Welle з посиланням на агентство AFP.

"Ухилення від сплати податків в значній мірі транскордонна проблема і тому потрібні транскордонні рішення", - констатував Ван Ромпей.

За його словами, дана тема включена до порядку денного саміту ЄС, який відбудеться 22 травня 2013 р. ЄС має намір зробити боротьбу з ухиленням від сплати податків та відмиванням грошей одним зі своїх головних пріоритетів.

Водночас, глава Мінфіну Великобританії Джордж Осборн попередив податкових ухильників, що "місць, де вони можуть сховатися, залишається все менше". Він обіцяв, що запланований автоматичний обмін банківськими даними надалі буде поширюватися і на такі податкові оазиси, як Гібралтар та Кайманові острови.

Так, голови фінансових відомств Німеччини, Франції, Іспанії, Італії, Великої Британії та Польщі вимагають введення у всіх країнах ЄС автоматичного обміну інформацією про банківських даних. У ході спільної прес-конференції за підсумками зустрічі в Дубліні 12 квітня, міністри підкреслили, що тут не може бути ніяких винятків, крім того, необхідний широкий обмін даними про будь-яких видах доходів і з країнами, що не входять в ЄС.

Читайте також: Німеччина наполягатиме на внесенні змін до Лісабонського договору для консолідації банківської галузі