ua en ru

Єгипет має намір запропонувати МВФ збільшити обсяг допомоги країні

Влада Єгипту має намір запропонувати Міжнародному валютному фонду (МВФ) збільшити обсяг допомоги країні, передає Reuters з посиланням на Міністерство планування країни.

Як повідомив єгипетським ЗМІ міністр планування країни Ашраф ель-Арабі, під час зустрічі з делегацією МВФ, яка запланована на 16-21 квітня 2013 р., влада Єгипту планує запросити в організації додаткову допомогу на період до 2015 р. Який саме обсяг додаткового фінансування хоче отримати уряд Єгипту, поки не повідомляється. У тому випадку, якщо сторонам не вдасться досягти домовленості, новий раунд переговорів почнеться в жовтні 2013 р.

Питання про кредитний договір передбачалося обговорити спочатку в грудні 2012 р., а потім - у січні ц.р., але його було відкладено у зв'язку з політичною нестабільністю в Єгипті.

Уряд Єгипту пов'язує великі надії з отриманням додаткового фінансування від міжнародної організації, так як в даний час країна має колосальний дефіцит бюджету, що в сукупності з золотовалютними резервами, які різко скорочуються, відлякує іноземних інвесторів. Разом з тим в профільних відомствах побоюються, що, як і у випадку з проблемними країнами Європи, МВФ вимагатиме скорочення бюджетних витрат, що може вилитися в нові демонстрації і безладдя.

Читайте також: Єгипет змушений платити за боргами 1,6 млрд дол. в тиждень